Ari Torniainen
Takaisin edelliselle sivulle

23.12.2020

Toimenpiteitä tiestön kelirikon torjuntaan. Julkaistu Suomenmaa 13.2.2020.


Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ari Torniainen (kesk.) vaatii Väylävirastoa ja ELY-keskuksia kiinnittämään erityistä huomiota tiestön asianmukaiseen kunnossapitoon sekä kunnossapitourakoiden valvontaan.

Viime vuosina, ja varsinkin kuluvana talvena, nopeasti ja voimakkaasti vaihdelleet sääolosuhteet sekä sateiset, loskaiset ja vetiset kelit ilman routaa ovat kuluttaneet väyliä ennen näkemättömän paljon sekä aiheuttaneet hankalia kelirikkoja. Paitsi että ajantasainen hoito on tästä kärsinyt, niin huonoon kuntoon menneiden teiden määrä on kasvanut sekä jo ennestään huonokuntoinen tiestö on mennyt jopa kelvottomaan kuntoon. Kuopista ja railoista kärsivät niin liikenneturvallisuus kuin ajoneuvot.

Torniainen muistuttaa, että perusväylänpitoon on viime vuosina osoitettu huomattavaa lisärahoitusta. Myös talvikunnossapidon urakkamalleja on uudistettu, jotta kunnossapitoraha saataisiin tehokkaampaan käyttöön.

Tästä vuodesta ja siitä eteenpäin perusväylänpitoon on osoitettu pysyvä 300 miljoonan euron tasokorotus. Mahdollisuudet huolehtia valtion tieverkon kunnossapidosta pitkäjänteisemmin ovat aiempaa paremmat. Tiestön ajanmukaisella kunnossapitämisellä vältetään isommilta ja kalliilta remonteilta.

Lisätietoja: kansanedustaja Ari Torniainen, puhelin 050 512 0422

Kuva1

Ari Torniainen | 00102 EDUSKUNTA | 050 512 0422 / 09 432 3184 | | www.aritorniainen.fi
Ylös